Please select a page for the Contact Slideout in Theme Options > Header Options
Testa vår ljuvliga torsk
3 februari, 2020 Healthy Family


Testa vår ljuvliga torsk

Testa vår ljuvliga torsk

Posted in Okategoriserade

Ljummen potatissallad med caesardressing och dillstekt torskrygg
Tid: 30 minuter
Portion: 4

Ingredienser
600 g torskrygg

Rostad potatis:
500 g potatis, halverad
olivolja
1/2 tsk salt
nymald svartpeppar

Caesardressing:
1 dl parmesan, grovriven
1 ägg
1 vitlöksklyfta, skivad
1 msk kapris
1 msk vitvinsvinäger
4 msk neutral olja
salt och nymald svartpeppar
1 romansallad riven i mindre bitar
250 g körsbärstomater, halverade
1 påse krutonger, à 125 g
1/2 dl parmesan, grovriven

Panering:
1 dl vetemjöl,
1/2 kruka dill, finhackad
1 tsk salt

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 250 grader.
  2. Lägg potatisen i en smord ugnsform. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen 20-25 minuter, eller tills potatisen är klar.
  3. Caesardressing: Lägg alla ingredienser utom oljan i en mixerbunke. Mixa samman och tillsätt oljan droppvis under mixning tills dressingen tjocknar. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  4. Blanda ihop ingredienserna till paneringen i en djup tallrik och vänd ner fisken.
  5. Hetta upp lite smör och olivolja i en stekpanna. Stek fisken på medelvärme 5-6 minuter.
  6. Blanda den rostade potatisen med romansallad, tomater och caesardressing. Lägg upp på ett fat och toppa med riven parmesan och krutonger