Please select a page for the Contact Slideout in Theme Options > Header Options
Stark överallt
4 februari, 2020 Healthy Family


Stark överallt

Stark överallt

Posted in Okategoriserade

Att styrketräna innebär lite förenklat att man utsätter en muskel för mer belastning än den är van vid och då reagerar kroppen så smart med att göra muskeln starkare.

Styrketräning passar alla
Människan är perfekt skapadför styrketräning! Ja, det är helt sant. Alla människor oavsett kroppstyp, kön och ålder kan styrketräna. Ni bestämmer själva vilken takt och hur snabbt det ska gå och om ni vill träna hemma eller på gym.

Varje enskilt pass ger resultat
Kanske känns det svårt att hålla motivationen uppe när man inte direkt ser musklerna poppa fram, men vi lovar, era kroppar känner av varje träningstillfälle om ni bara kör igång med styrketräning. För varje träningspass växer sig musklerna lite, lite starkare. Det är nämligen så muskler reagerar när de belastas!

Bättre hållning
Ju starkare muskler ni får i rygg, mage och axlar, desto bättre hållning får ni. Bra hållning är mer än att bara se ståtlig ut. Bra hållning ger även kroppen de bästa förutsättningarna att slippa rygg- och ledvärk, både nu och senare i livet.

Träna var som helst
Styrketräning kan ske var som helst. På gymmet, i skolan, i hemmet. Bara fantasin sätter gränserna. Om ni tränar på gymmet är fria vikter eller träningsmaskiner bra redskap. Men att göra armhävningar eller knäböj i hemmet funkar absolut lika bra.

Hjärnan och hjärtat håller sig unga och fräscha
Att träning ger starkare hjärta hade ni kanske koll på, men visste ni att även hjärnan håller sig i form av just styrketräning? Ny forskning visar att styrketräning skyddar hjärnan från åldersrelaterade sjukdomar som demens och alzheimers.