Please select a page for the Contact Slideout in Theme Options > Header Options
Så får ni skön familjefeeling i sommar
7 juli, 2020 Healthy Family


Så får ni skön familjefeeling i sommar

Så får ni skön familjefeeling i sommar

Posted in Okategoriserade

Den efterlängtade semestern är här! Äntligen ska hela familjen få vara tillsammans igen. I flera veckor i sträck dessutom. Underbart tycker en del medan andra funderar på hur de ska orka med.

Att leva tätt inpå varandra, som man ofta gör under semestern kan innebära påfrestningar för vilken familj som helst. De flesta kan nog skriva under på att bland det värsta som finns är när det blir dålig stämning i familjen. Bråk som hänger i luften. Sura muttranden, tjat, tråkiga kommentarer och olika förväntningar. Det kan upplevas som svårt att bryta en negativ spiral av dålig stämning som satt sig. Kom då ihåg att så här behöver det inte vara.

Ingen familj är perfekt
Det kan se ut som om alla andra har det så härligt. Tänk på att sociala medier inte alltid visar verkligheten. Försök att ta ett tillfälle varje dag och välja ut något som har varit roligt just idag och prata om hur kul ni har haft det  tillsammans hela familjen.

Alla andras fel
Nej, det är inte bara att trycka på en knapp och vänta på att alla i familjen ska förändras. Den kanske något hårda sanningen är att vi ofta måste börja med oss själva för att åstadkomma en förändring hemma. Varför inte starta med en gång och se om det leder någon vart. Om ingen startar så är det lätt att ingen annan gör det heller.

Peppa – även när det tar emot
Du kanske tycker att din partner, ditt barn eller din förälder gör nio fel vid matbordet. Men ett rätt. Strunta för en måltid att lägga vikt på de nio felen som irriterar dig. Men uppmuntra det enda du tycker personen gör som är rätt, bra eller trevligt. Lyft upp och förstärk det hos den personen. Det kan sitta långt inne när man hellre vill påpeka de nio fel man ser. Men faktum är att sådan retorik sällan ger några resultat.

Var ödmjuk
Vad det gäller sysslor som ska utföras under semestern kanske du tycker att du själv drar ett alldeles för stort lass. Det är såklart inte rätt. I en familj behöver alla dra sitt strå till stacken för att det ska bli balans. Men vill man uppnå en förändring utan dålig stämning testa vårt knep. Varje gång en familjemedlem gör en enda sak du uppskattar, uppmuntra det och berätta hur glad och tacksam du är för det. Bestäm också på förhand tillsammans hur ni vill att arbetsfördelningen under semestern ska se ut. Då minskar man risken för tjat senare.

Ge det några dagar

En förändring kommer inte över en natt. Ge detta lilla experiment ett par dagar. Att uppmuntra till samarbete fungerar mycket bättre än tjat. Lyft det positiva de andra familjemedlemmarna gör så ska ni se att detta beteende föder mersmak. Det ger garanterad avkastning!

Ha en riktigt härlig sommar☀️