Please select a page for the Contact Slideout in Theme Options > Header Options
Laga våra goda rödbets- och fetaostbiffar
22 oktober, 2019 Healthy Family


Laga våra goda rödbets- och fetaostbiffar

Laga våra goda rödbets- och fetaostbiffar

Posted in Okategoriserade

Rödbets- och fetaostbiffar med couscoussallad och myntayoghurt
4 portioner
20-30 min

Rödbetsbiffar:

  • 1 förp kikärtor, á 400g, sköljda
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk salt
  • 300 g färska rödbetor, skalade och grovrivna
  • 150g fetaost, smulad
  • 1 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • Neutral olja till stekning

Myntayoghurt:

  • 1 kruka mynta, grovhackad
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 krm salt

Couscoussallad:

  • 250 g couscous
  • 1 granatäpple, urplockade kärnor
  • 1 galiamelon, tärnad
  • 1 ask mixsallad, sköljd
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 1 kruka persilja, grovhackad
  • Lite god olivolja och salt

 Gör så här:

  1. Koka couscous enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
  2. Rödbetsbiffar: Lägg kikärtor, vitlök, spiskummin, sesamolja och salt i en mixerbunke. Mixa slätt. Lägg över i en bunke och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med lite salt och forma till 8 biffar.
  3. Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Stek biffarna på medelvärme 3-4 min per sida.
  4. Blanda ihop alla ingredienser till myntayoghurten i en liten skål. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Couscoussallad: Lägg couscousen i en salladsskål och blanda ner övriga ingredienser till salladen.
  6. Servera rödbetsbiffar med couscoussallad och myntayoghurt.