Please select a page for the Contact Slideout in Theme Options > Header Options
Läs om Healthy Family i Aftonbladet
5 februari, 2020 Healthy Family


Läs om Healthy Family i Aftonbladet

Läs om Healthy Family i Aftonbladet

Posted in Okategoriserade

Studier visar att ett fungerande familjeliv är nyckeln till en bra vardag. Jobb, studier och sociala relationer fungerar mycket bättre när familjelivet flyter på så enkelt och smidigt som möjligt. Här är appen som gör det möjligt.

Familjer som umgås mer med varandra har roligare tillsammans. Men tid för familjen är det många som har brist på i dag. Det finns underlag som pekar på att en kort stunds kvalitetstid varje dag är bättre än några få tillfällen av längre umgängestid.

Till artikeln i Aftonbladet här

Att skapa mer tid för att hela familjen ska göra saker tillsammans kan låta som en omöjlig trollformel. Men det är just detta som det digitala start-up företaget Healthy Family arbetat med under två års tid.

Den 23:e januari lanserar de en app som ska hjälpa familjer att förändra sina levnadsvanor till en mer hälsosam livsstil. Skillnaden mellan andra appar och Healthy Family är att denna riktar sig till hela familjen.

– Ett sunt familjeliv innefattar både bra kostvanor, träning och en stark gemenskap, säger Helena Steinsvik, grundare av Healthy Family.

– De digitala framsteg ses ofta som en inkräktare på familjens samvaro. Vi vill istället använda oss av alla de möjligheter som tekniken ger men att familjerna lyfter blicken och gör saker tillsammans, fortsätter Helena Steinsvik.

Anta utmaningar
Appen bygger på att familjen antar olika utmaningar, lagar hälsosam mat och utmanar sina gamla vanor för att uppnå en gemensam hälsomässig uppgradering.

Idén bygger på ett holistiskt och klimatsmart tänk där man tillsammans hittar ett hållbart sätt att leva.

– Arbetet kring hållbarhet bör inte enbart diskuteras i klimatdebatten utan måste också handla om vår fysiska och mentala hälsa. När alla mår bra fungerar samhället som helhet bättre. Det är detta Healthy Family handlar om, säger Helena Steinsvik.