Please select a page for the Contact Slideout in Theme Options > Header Options
Jobba hemma – skapa strukturen som får er att lyckas
26 mars, 2020 Healthy Family


Jobba hemma – skapa strukturen som får er att lyckas

Jobba hemma – skapa strukturen som får er att lyckas

Posted in Okategoriserade

Under coronavirusets utbrott arbetar och pluggar många hemifrån. Att få till rutiner för de som jobbar hemma är A och O för att lyckas både med arbete och privatliv.

Måndag den 16 mars gick Folkhälsomyndigheten ut och uppmanade alla med möjlighet att jobba hemifrån att göra det. Sedan över en vecka tillbaka har storstadsregionernas gator blivit allt mer ödsliga då många på ett ansvarsfullt sätt tagit myndighetens uppmaning på allvar.

Bli en mästare på att jobba hemifrån
Att få till en effektivt och sund arbetsmiljö hemma, där en del kanske måste dela sitt kontor med en snart vuxen student kan vara en utmaning. Att skapa tydliga rutiner och schema för varje dag är nyckeln till att lyckas. Få dubbelt så mycket gjort som dina kompisar och kollegor med våra enkla tips!

Så här maximerar du effektiviteten på din arbetsdag hemma:

1️⃣ Skapa tydliga tidsramar
Starta varje dag med att sätta upp en struktur över hur dagen ska se ut. Vilken tid är arbets- eller skoltid och vilken tid är privatliv. Sätt en starttid och en sluttid. Har man inte en tidpunkt för när arbetet startar och avslutas är det lätt att dagarna flyter ihop och skapar en ineffektivitet där dagarna närmast försvinner. Tumma inte på dina arbetstider. Det gäller både när det handlar om att komma upp på morgonen lika väl som att avsluta i tid.

2️⃣ Tydliggör dina arbetsuppgifter
Skriv en lista på alla saker du ska hinna med under dagen. Punkta upp arbetsuppgifter och även eventuella telefonsamtal eller onlinemöten.

3️⃣ Sätt upp ett schema
Gör ett schema timma för timma över hur dagen ska se ut. Var också noga med att ni planerar tidpunkter ni har rast och lunchpaus.

4️⃣ Ta paus tillsammans
Är ni flera som arbetar eller pluggar under samma tak, försök att synkronisera era pauser och gör detta till ett ordentligt avbrott från det ni jobbar med. Det gör att ni blir mycket mer effektiva när ni sedan återkommer till era arbetsuppgifter.

5️⃣ Rör på er
Ta tillfället i akt att komma ut och rör på er varje dag. Planera in i ert schema när på dagen det är dags för rörelse. Är det svårt att hitta motivationen – ta på träningskläderna direkt på morgonen så är startsträckan till att komma ut kortare när det väl är dags.

6️⃣ Gör denna tuffa tid till en personlig nystart
Se till att alltid ha nyttiga mellanmål hemma som nötter, frukt och grönsaker att knapra på. Passa på att gör denna speciella period vi befinner oss i till en nystart av nya goda rutiner med bättre kost, mer rörelse och mer vila – för både dig och hela familjen.