Please select a page for the Contact Slideout in Theme Options > Header Options
Healthy kids 💚 Motivation för trötta superhjĂ€ltar!
5 februari, 2020 Healthy Family


Healthy kids 💚 Motivation för trötta superhjĂ€ltar!

Healthy kids 💚 Motivation för trötta superhjĂ€ltar!

Posted in Okategoriserade

Motivationen och peppen Àr inte alltid pÄ topp. Lyckligtvis finns det smÄ knep inför viktiga lÀxförhör eller fotbollsmatcher. HÀng med i vÄr lilla motivationsskola för trötta superhjÀltar!

Lyssna pĂ„ en favoritlĂ„tÂ đŸŽ¶
NÀstan alla mÀnniskor gillar musik! Det Àr till och med vetenskapligt bevisat att musik kan fÄ oss pÄ bÀttre humör. Musik fÄr oss att slappna av och att lÀra oss nya saker lÀttare. Musik har till och med visat sig ha en lÀkande kraft för mÀnniskor som Àr sjuka. SÄ sÀtt pÄ en favoritlÄt, dansa eller slut ögonen och kÀnn hur glÀdjen och peppen sprider sig i kroppen!

HĂ€mta energi hos kompisar och familjÂ đŸ‘«
Vi mĂ€nniskor Ă€r i grunden flockdjur och de flesta trivs allra bĂ€st nĂ€r de har en liten flock av vĂ€nner och familj runt sig. Om vi kĂ€nner oss lite nere kan vi hĂ€mta energi ur vĂ„r flock och om vi kĂ€nner oss glada kan vi vara den som ger energi och pepp till andra. Forskning visar att vi mĂ„r allra bĂ€st nĂ€r vi fĂ„r vara tillsammans med andra, sĂ„ det Ă€r ingen slump att barn leker med varandra och att vuxna skaffar familj. SĂ„ Ă€ven om det kĂ€nns svĂ„rt och man helst vill sitta tyst i ett hörn – prova att sitta tyst i ett hörn tillsammans med kompisar eller familj. Gemenskapen kommer göra att det kĂ€nns lite, lite bĂ€ttre.

StĂ„ som en superhjĂ€lte ✊
Ja, det Àr faktiskt sant! Det finns forskning som visar att vÄr prestationsförmÄga och hur vi mÄr pÄverkas av hur vi stÄr innan vi ska göra nÄgot svÄrt eller pirrigt. Att stÄ som en superhjÀlte med fötterna brett isÀr, hÀnderna i sidorna, högt huvud och spÀnd bröstkorg i fem minuter före redovisningen eller lÀxförhöret sÀgs öka chanserna att det ska gÄ bra. SÄ prova att vara StÄlmannen för en dag!