Please select a page for the Contact Slideout in Theme Options > Header Options
Håll ångan uppe när resten av världen sover
8 juni, 2020 Healthy Family


Håll ångan uppe när resten av världen sover

Håll ångan uppe när resten av världen sover

Posted in Okategoriserade

Många upplever hur social distansering suger musten ur en. Trötthet är inte bara något som drabbar de som råkat ut för viruset utan känslan av att tappa motivationen och handlingsförmågan är något många känt av nu när vardagen har vänts på ända.

Rutinerna man är van vid har tagits ifrån en och plötsligt är det helt och hållet ens eget ansvar att hålla ångan uppe och leverera men nu är inte tiden för att tappa modet. Medan alla andra halvsover kan du och din familj eller din arbetsplats göra motsatt och bygga upp ett försprång. Med hjälp av tydliga strategier kan man återta makten över sin vardag och hämta tillbaka motivation och produktivitet igen.

Här kommer våra bästa tips för hur man håller ångan uppe i den mörkaste dalen.

1️⃣  Starta alltid med att formulera ett tydligt mål för ditt arbete eller vad du vill uppnå i din familj. Ha detta mål i åtanke varje dag när du planerar hur din dag ska se ut och vad du vill åstadkomma.

2️⃣ Kom ihåg att motivation är en färskvara. Det är viktigt att varje dag sätta upp delmål för hur du ska nå ditt stora mål.

3️⃣ Fråga dig varje dag vad som krävs för att du ska klara av att genomföra dagens delmål. Skriv ner dina svar. Tappar du tråden under dagen är det enklare att hitta tillbaka till rätt spår om du skrivit ner din strategi på förhand.

4️⃣ För att bli bäst på just det du gör och lyckas med de mål du har bestämt dig för. Studera hur andra stjärnor som gått före dig på samma område gjort för att lyckas. Här kan du hitta både goda råd, smarta strategier och inte minst öka din motivation.

5️⃣ Våga tänk större och nytt. Försök hitta egna lösningar och gå vägar ingen annan tidigare gått. Det är på de stigarna du kan skapa underverk.

6️⃣ Tappa inte modet om det går fel eller inte blir som du tänkt. Tänk istället efter hur du kan lära dig något av motgångarna som kan ge dig nytta och kunskap för att fortsätta skapa mästerverk.

7️⃣ Dela dina visioner, drömmar och ambitioner med flera. En familjemedlem, kollega eller affärspartner är exempel på personer du kan behöva bolla idéer med för att växa. Samla en bukett av inspirerande människor du kan diskutera med och som kan hjälpa ditt arbete framåt. Delar du din målbild med flera ökar chanserna för att lyckas.