Please select a page for the Contact Slideout in Theme Options > Header Options
Friday bean burger med coleslaw och rostad sötpotatis!
4 maj, 2018 Camilla


Friday bean burger med coleslaw och rostad sötpotatis!

Friday bean burger med coleslaw och rostad sötpotatis!

Posted in Okategoriserade, Okategoriserade

Samla familjen och testa detta magiska recept på vegetariska burgare med coleslaw och rostad sötpotatis. Dessa burgare har blivit en snackis på kontoret, vi älskar dem! Vi vill gärna inspirera till den vegetariska världen och detta recept passar lika bra för somriga grillkvällar som till höstens myskvällar.

4 portioner
Tid 30–40 min

Du behöver: 
1 frp kokta svarta bönor (400 g)
2 ägg
1 dl bbq-sås
1 dl mandemjöl
1 dl panko ströbröd
1 dl riven ost (ca 40 g)
0,5 rödlök, finhackad
0,5 tsk salt
1 msk neutral olja, t ex rapsolja (till stekning)

Rostad sötpotatis:
600 g sötpotatis
1 msk olivolja
1 tsk salt
nymalen svartpeppar

Coleslaw:
1 dl turkisk yoghurt
150 g vitkål, strimlad (ca 3 dl)
2 morötter, rivna
0,5 tsk salt

Till servering:
4 hamburgerbröd
4 salladsblad
1 dl bbq-sås
200 g tomater, skivade
1 rödlök, skivad

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Skala ev sötpotatisen och skär i klyftor. Sprid ut på en plåt och ringla över olja. Salta och peppra. Rosta mitt i ugnen 20–25 min.
3. Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Blanda bönorna med resten av ingredienserna och mosa med en ballongvisp till en smet. Blöt händerna och forma 4 burgare.
4. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek burgarna på medelvärme 4-5 min per sida tills de fått fin färg.
5. Blanda ingredienserna till coleslaw. Smaka av med salt.6. Bygg burgare mellan bröden med coleslaw, sallad, bönburgare, bbq-sås, tomater och rödlök. Servera med rostad sötpotatis.

Bon apetit!